top of page
logo_ikon.png
Bakgrund och vision
IMG_0635.jpeg
Kulturbygd

Unnaryd med omnejd präglas av ett stort engagemang, livskraftiga företag, föreningar och stor entrepenörsanda. Byn är belägen i Hylte Kommun i Hallands inland där det är begränsad service och infrastruktur. Trots detta har byn en ständig tillväxt av kreativa och företagsamma personer som lockas av den fantastiska naturen, sammanhanget och kompetensen som finns här. 

 

I bygden bor och verkar idag många kulturskapare verksamma inom musik, musikproduktion, konst, hantverk och grafisk design. De flesta är inflyttade från större städer och är etablerade inom sina branscher med stora nationella kontaktnät. Här finns ett stort engagemang men det som har saknats i många år är en ändamålsenlig lokal som kan användas året runt för kulturevenemang, arbetsplatser, skapande och kreativa möten. Detta blev starten för Studio Folkhemmet.

Visionen

Vår vision med Studio Folkhemmet är:

  • En kulturell arbetsplats som kan förbättra arbetsmöjligheterna för de lokala kulturskaparna.

  • En ändamålsenlig vinterbonad lokal för kulturevenemang och kreativa möten på lokal, regional och nationell nivå.

  • En plats för kulturresidens i Hallands inland.

  • Bidra till att alla i hela Halland ska ges likvärdiga möjligheter att skapa, uttrycka sig och uppleva kulturens olika yttringar oavsett var man bor.

  • Vara ett redskap för att uppfylla Region Hallands kulturplan.

Skärmavbild 2021-09-28 kl. 15.13.16.png
IMG_7020.JPG
IMG_5212.HEIC

Före 

Platsen

Studio Folkhemmet är en lada i sydsvensk stil som timrades 2010 för verkstadverksamhet av Kroksjöns trä. När företaget växte ur lokalen och köpte grannverkstaden stod ladan tom. 2019- Ett frö började gro för den tomma lokalen, skulle detta bli möjliggöraren för drömmen om en inspelningsstudio och åretrunt kulturverksamhet? Detta frö blev startskottet för bildandet av föreningen och en byggprocess som skulle avslutas först 2023. Föreningens medlemmar arbetade ideellt flera dagar i veckan. 

3d visual2.png

Efter

Processen i bilder
bottom of page